Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 

Heilhornet - Sør Helgelands høyeste fjell

Heilhornet er Sør-Helgelands høyeste fjell og ligger i Bindal kommune. Turen går 12 km langs en godt merket løype, og tar ca 5 -7 time i moderat tempo. Den krever relativt god form og gode fjellsko.

Start fra: Kjella, Bindal Kommune
Lengde: 5-7 timer
Vanskelighetsgrad: Krevende

Skriv ut kart.

Følg FV17 i Bindal kommune, og stopp på rasteplassen ved Hornelva. Rasteplassen ligger noen hundre meter sør for Lysfjordvatnet (92 moh).

Stien går opp ei skogkledd li til venstre for Hornelva. Etter å ha passert noen små myrområder, kommer vi til et lite vann. Her er det fint å ta en liten rast før turen går videre, samt ta seg en dukkert på returen hvis vær og temperatur tilsier det. Fra vannet dreier vi mot sør og følger merket løype oppover til neste platå.

Turen går 2 km sør/øst, på platået langs "fjellfoten" av Heilhornet i 500-600 meters høyde. Eggen følges vestover noen hundre meter til toppen. Eggen er relativt lett å gå, men kan by på problemer for de som lider av høydeskrekk.

 

   
 

Book online

 Se hva som er ledig på Bogen !
 

Hva skjer ?

I Bindal, og i nabokommunene Leka, Vikna og Nærøy skjer det masse spennende hver sommer. Følg med i arrangementskalenderen !
 

Været i Bogen i dag

 

Veibeskrivelse / kart

 

Bilder fra Bogen

 

 Besøk vår Facebookside

 

Tidevannstabell

 
Bogen Feriehus +47 48066394 postbogen-feriehus.no Bogen 7982 Bindalseidet
Powered by web2net