Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 

Turer og turforslag

Turmulighetene er mange i området rundt Bogen Feriehus. Under finner du noen eksempler:

Blant alle de andre turmulighetene som finnes her i området, er det kanskje en fjelltur de aller fleste velger. Her har vi fått anbefalte forslag fra Thoralf Dahl, med bilder og tekst:

GULL I BINDAL

Ved siden av Finnmark, er Bindal en av de sikreste plassene i Europa for å finne drivverdige gullforekomster. Skal du lete på egen hånd, er vel mulighetene usikre, men de er alltid til stede. Det vi imidlertid kan love deg sikkert, er turmuligheter som er gull verdt.
(se lenke til kart over ToppTi i Bindal)

1. Møt smellvakre Austra og bli forelsket.

Øya Austra ligger i skjæringspunktet mellom Ytre Namdal og Helgeland, og vi snakker om en forelskelse som fort ender opp i et varig kjærlighetsforhold. Denne øya har absolutt alt som tilfredstiller alle som er sultne på naturopplevelser. Her finnes godt merkede turløyper og ikke minst villmark i overflod for den eventyrlystne.


2. Prøv noe grensesprengende.

En tur opp til Tyskenghatten er bokstavelig talt grensesprengende. Velger du den oppmerkete løypa som starter ved Sør-Gutvikvatnet, llrysser du på turen titt og  ofte grensa mellom Leka – og Bindal kommune.
Lett skogsterreng – gammelt kulturlandskap og rikelig med fjellfølelse er det vi lover deg på turen.


3. Ran, drap og djevelskap.


Hva har et bestialsk øksedrap på fire menn en kald februardag i 1692 med vårt anbefalte turforslag til Vattafjellet å gjøre? Egentlig ingenting, bortsett fra at du på denne turen lett får øye på den lille øya Melstein vest ut i havet, hvor rovmordene fant sted.
Turen til Vattafjellet starter ved Kjellsand helt nord på Austra. Turstien er godt merket og går stort sett på fjellgrunn.
Fra toppen har du i nord utsikt til Vega og Torghatten, og i sør til Leka. Ved St. Hans vil du også oppleve Midnattsola her.

Last ned kart.

4. 15 mann på død manns kiste. Hei og hå og en flaske med rom.

Et dramatisk skipsforlis utenfor Nord-Gutvik på Austra er bakteppet for turforslaget med det betegnende navnet Kapermarsjen. Forliset av det franske Kaperskipet skjedde natt til 17. februar 1798. Kaperskip bedrev, som navnet tilsier, kapring av mer eller mindre vennligsinnede nasjoners skip, eller sagt med andre ord; en slags form for ”legalisert” sjørøveri.
Marsjruten er første del av hjemferden til det franske mannskapet, og går fra Sør- til Nord Gutvik. Den 23 km. lange turen går delvis på grusveg, i lett turterreng og i utrolig vakkert og åpent kystlandskap med flate svaberg og kritthvite sandstrender. På turen passerer du også havaristedet. Husk fotoapparat.

5. Her har du familieturen


Velkommen til en tur som passer hele familien, liten som stor. På godt merket tursti vandrer dere i lett kupert lyng og fjellterreng opp til Holmshatten med Panoramautsikt inn og utover Bindalsfjorden.  Denne turen byr på en lett tilgjengelig naturopplevelse alle, uansett alder, vil sette pris på.

Last ned kart.

6. Lyst på en skikkelig opptur?


Nå snakker vi om en opptur både for fysikken og psyken. Turen opp til toppen av Heilhornet er en fjelltur blant Norges ypperste. 1062 meter rett opp fra havet byr på utfordringer og inntrykk du aldri vil glemme. Utsikten fra toppen er å sammenligne med å sitte i cockpit på et fly som går inn for landing i Brønnøysund, eller hvis du snur litt på hodet, inn for landing i Rørvik eller Namsos. Eller, når sant skal sies: Du får ikke lyst til å lande, bare fortsette med å sveve i lykkerus over å være på toppen.

Last ned kart.

 

Turforslag med kart:
 
 

Book online

 Se hva som er ledig på Bogen !
 

Hva skjer ?

I Bindal, og i nabokommunene Leka, Vikna og Nærøy skjer det masse spennende hver sommer. Følg med i arrangementskalenderen !
 

Været i Bogen i dag

 

Veibeskrivelse / kart

 

Bilder fra Bogen

 

 Besøk vår Facebookside

 

Tidevannstabell

 
Bogen Feriehus +47 48066394 postbogen-feriehus.no Bogen 7982 Bindalseidet
Powered by web2net